T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulu

Erasmus+ Stratejik Ortaklıklar Proje İlanı

Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulumuzun koordinatörlüğünü üstlendiği
 "Teen Thinkers" adlı proje, Erasmus+ Programı Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında kabul edilmiştir.

 

Şehit Yunus Yılmaz Ortaokulumuzun koordinatörlüğünü üstlendiği "Teen Thinkers" adlı proje, Erasmus+ Programı Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında kabul edilmiştir.

 Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı olan Erasmus+ ile okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik projeler desteklenmekte ve projelere hibe desteği sağlanmaktadır.

 "Okullar Arası Değişim Ortaklıkları" alanındaki projemizle yurt dışındaki kurumlarla iş birliği sağlanacak, okulumuzun uluslararası kapasitesi artacak, uygulama ve yöntem paylaşımları yapılacaktır. İyi fikirlerimizin ve faydalı uygulamalarımızın yaygınlaşması sağlanacaktır. İki yıl sürecek(2020-2022) olan proje ortaklarımız;Polonya'dan Szkoła Podstawowa nr 11 im. Ireny Sendlerowejw Chełmie Okulu, Letonya'dan Ogres Sakumskola Okulu, Slovakya'dan Gymnazium Sv. Andreja Okulu, Romanya'dan Şcoala Gimnazială Mihai VteazuliOkulu'dur.

 Ortak okullar, çocukların teknolojiye bağımlı olması noktasına odaklanmıştır. Teknoloji bağımlılığı; uykusuz kalmaya, akademik başarısızlıklara, fiziksel rahatsızlıklara, asosyalleşmeye, aileye yalan söylemeye ve erken yaşta maruz kalındığında ise otizme sebep olmaktadır. Tüm okullar, ortak hedefleri gerçekleştirmek için farklı çözüm yolları geliştirmiştir. Türkiye p4C modeliyle, Slovakya oyunlaştırma ve formatif değerlendirme ile, Polonya aktif öğrenme metotlarıyla, Romanya ICT ve web 2.0 araçları eğitimiyle, Letonya kısa film ve animasyonlarla öğrenme ve öğretmeyi gerçekleştirmektedir. Tüm okullarımızda uygulanan yöntemlerle hem teknoloji bağımlılığı ile mücadele edilmekte hem de 21. yüzyıl becerilerine sahip teknolojiye ayıracağı zamana doğru karar verebilen bireylerin yetiştirilmesi sağlanmaktadır.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin katılacağı uluslararası projedeki amacımız; ortak okullarımızın her birinin proje süresi boyunca ziyaret edeceği ülkelere özgü bölgesel, kültürel, okul yapılarını ve aynı zamanda diğer ortak okullarda uygulanan yeni eğitim modellerini, sistemlerini birebir ve yerinde görüp uygulayarak öğrenmeleridir. Projemiz boyunca öğrencilerimizin İngilizceyi aktif olarak kullanmalarını sağlayacak ve uluslararası toplantılara katılmak üzere yapacakları hazırlıklar konusunda onları destekleyeceğiz. Ayrıca Avrupalı meslektaşlarımızın kültürlerini öğrenirken kendi ülkemizi ve kültürümüzü de onlara tanıtmayı hedeflemekteyiz. (Öğretmen ve öğrenci sayısı) kişinin doğrudan ve dolaylı olarak faydalanacağı proje kapsamında,  öğrencimizden bazıları birer haftalık yurt dışı eğitim ve kültür deneyimi yaşama imkanı yakalayacak!

Projenin web sayfası

https://teenthinkers.wixsite.com/teenthinkers

SOSYAL MEDYA HESAPLARI     

17-12-2020 17-12-2020
@teenthinkersteam   @teenthinkers2

09-03-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.11.2020 - Güncelleme: 13.12.2023 11:11 - Görüntülenme: 1464
  Beğen | 8  kişi beğendi